divendres, 5 d’abril del 2013

El Balam. Nou dies essent un més de la família

El Balam va arribar a CaLaZuca el dimarts abans de Setmana Santa i va estar amb nosaltres nou dies, temps més que suficient per compartir nombroses experiències amb ell i obtenir-ne un vincle emocional.


Tot i la seva gran mida, ell és un cadellet, tot just ara farà els 9 mesos. Això es plasmava amb la seva energia i actitud juganera, sobretot amb la Zuca que, com si fos la seva germana gran, tenia molta paciència i més que sovint es deixava convèncer per acabar jugant. Des del primer dia que van caure's d'allò més bé i durant tots els dies han estat molt units, sempre juntets i compartint joguines, fins i tot en trobades amb altres gossos.


El Balam és molt sociable i no vam tenir cap problema en integrar-lo amb els amics de la Zuca. De seguida va localitzar la plaça típica de trobar-se per jugar i, només sortir de casa, ambdós Balam i Zuca ja m'hi dirigien. No són llestos ni res! 

 

Pel carrer sovint ens paraven a parlar i ens deien: "Quin vestit més maco que porta aquest nen!". I és que realment és diferent i únic!

Des del primer moment el Balam va mostrar-se molt receptiu. És molt bon gos, comprèn ràpid el que li dius i de seguida cedia quan li deies "NO". Segur que això es deu a les classes diàries d'obediència que els seus propietaris li dediquen. Tan bo que es deixava netejar les orelles sense moure's gens ni mica, i quan el raspallava es quedava ben quiet.
 

El vincle que va mostrar amb mi va ser molt positiu, tot i que un xic dependent de mi, fins a portar a terme alguna conducta destructiva (quin trapella...) que de seguida vam intentar resoldre. Però per l'altra banda, el vincle i la confiança que em va donar van permetre, per exemple, que el pugués deslligar per jugar amb altres gossos i, evidentment, en les caminades que vam fer per la muntanya, sols o en les trobades canines. De fet, a les excursions ens tenia tota l'estona controlats i no se separava. Per tant, el Balam va poder gaudir en les activitats dins i fora de casa i, realment, jo el vaig veure sempre molt content.

Cada dia vam dur a terme activitats, no vam parar quiets! Tot i el rebuig a anar amb cotxe, vam aconseguir que estigués més o menys tranquil i, així, desplaçar-nos per fer algunes de les excursions. També vam anar molt bé amb tren (FFCC) fins a Collserola! 

Per exemple, 

  • Vam estar passejant per Colobrers i Togores


  • Vam passar bones estones al pati 

  • Vam compartir un dia amb el Musgo, que va venir a passar el dia a CaLaZuca



  • Vam anar i tornar de Sabadell a Sant Quirze del Vallès

  •   Vam descobrir camins per la Serra de Galliners a Sant Quirze del Vallès 

  • Vam gaudir d'una tarda al Parc de Can Gambús de Sabadell


I etcètera... 

Per mi ha estat tota una satisfacció veure'l tan feliç amb nosaltres i com de bé es va habituar a la nova companyia. Segur que li va anar bé la visita que ens havien fet un parell de mesos abans per conèixer-nos, ja que així ja li resultava tot familiar.

Desitgem que hagi gaudit de l'estada i esperem tornar-lo a veure ben aviat!

2 comentaris :

  1. Sus dueños estarian de vacaciones, pero las verdaderas vacaciones han sido para el sin duda alguna. Eres una persona con vocacion por los animales y eso se refleja en su comportamiento hacia tí. Enhorabuena porque haces lo que te gusta con amor.
    Bruno.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Bruno!! Me has emocionado con estas palabras :) La verdad es que disfruto mucho cuidando de los peques... Para mi es muy gratificante ver que se lo pasan bien durante la ausencia de sus dueños. Intento que se sientan como en casa y me gusta ver que son felices!

      Elimina